Historie


Centrum Fornikling ble startet i 1932 i Teatergata. I 1937 ble det oppført en gård i Storgaten 51 i Oslo, og bedriften flyttet inn i bakgården i 3. etg.

Min bestefar, Ole Sande, drev mekanisk produksjon i samme bygg, og hadde behov for overflatebehandling til sine produkter, og kjøpte Centrum Fornikling i 1957.

Tidlig på 60 tallet solgte han Centrum Fornikling til sin datter og svigersønn, min mor og far, som utviklet bedriften videre.

I 1974 begynte myndighetene med restriksjoner innen miljø og kjemikalier. Min far, Knut Marthinsen, var utdannet hos Tostrup AS som sølvarbeider, besluttet at virksomheten skulle slutte med oppdrag som masseproduksjon og heller ta spesialoppdrag og restaurering av metaller, for å unngå forurensingen som masseproduksjon den gang medførte.

Jeg begynte i 1979. Siden den gang har det blitt mye forkromming av deler til bil, båt og mc, samt restaurering av lysekroner, antikviteter etc.

Etter 71 år  i Storgaten 51 (2008), ble gården solgt og alle leietagere måtte flytte. Jeg fant et veldig godt egnet lokale i Tvetenvn. 152, og har i dag meget god tilgang på oppdrag.

Min yngste sønn, Andreas, har jobbet mye i bedriften på deltid, og ble ansatt på fulltid fra 2014.

Terje Marthinsen

       www.centrumfornikling.no